70e hardloopronde van Tuitjenhorn verslag

Datum: vrijdag 20 juli 2018

Zaterdagavond 14 juli 201 werd voor de 70e maal de hardloopronde van Tuitjenhorn georganiseerd.
Een jubileum, daarom aan het eind de jubileum-estafette.
Het is de oudste hardloopronde van NoordHolland. Ooit ontstaan bij voetbalvereniging Hollandia T om de voetballers te stimuleren om in de zomermaanden aan de conditie te blijven schaven.

Het waren goede hardloopomstandigheden zaterdagavond in het mooie dorp Tuitjenhorn. Daardoor was er veel publiek op de been. Vele vlaggen hingen uit en langs het parcours waren vele zitjes gecreëerd. Met enthousiaste aanmoedigingen werden de deelnemers gestimuleerd om tot het uiterste te gaan.

Bij de jeugd was speaker Theo Tesselaar goed op dreef. Op vlotte wijze wijze werden de diverse loopafstanden, prijsuitreikingen en de verloting aan elkaar gepraat.
Bij de senioren nam Kees Bakker de microfoon over, om met veel deskundigheid het massaal opgekomen publiek van puike informatie te voorzien.

Vele trimmers namen deel aan de 5 km. Het talent Pepijn Smilda zette op deze 5 km een knappe winnende tijd neer van 16.11.
Bij de 10 km wedstrijdloop gingen bij de heren senioren Michiel de Ruyter en Pip Tesselaar langdurig gezamenlijk aan de kop. Uiteindelijk wist Michiel door een sterke laatste ronden de 10 km te winnen in 33.42, gevolgd door Pip in 35.03. en als derde Menno Brendeke in 36.40
Bij de dames was Inge de Jong van Team Distance Runners duidelijk de sterkste, zij won in 36.44. Tweede werd Fanos Tekle in 37.07. Derde werd Eva van Zoonen in 37.20.
Snelste dame uit Tuitjenhorn was Manon Kruiver en de snelste Tuitjenhorner heer Jim Kruijver.

De jeugdestafette was een leuk intermezzo. Alle wissels verliepen vlekkeloos. Het leek wel of hier langdurig op geoefend was.

Aan de jubileum-estafette, van 4 maal 500 meter, werd door 11 zeer enthousiaste ploegen deelgenomen. Het NOVA-herenteam bestaande uit Steven de Moel, Daan Emmaneel, Aris Beers en Teun Beers was het snelst.

De prijsuitreiking voor de volwassenen was na afloop in cafe de Vriendschap, waar het met entertainer Tim Duinmeijer nog heel lang heel gezellig was.
Tot volgend jaar bij de 71e stratenloop van Tuitjenhorn!

Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl

Nog meer Sport nieuws

Fietstoertocht – Beemstertocht

Op zondag 19 augustus organiseert DOK TOER, de toerfietsafdeling van HRTC DOK, een fietstocht genaamd BEEMSTERTOCHT  


Sport 17-08-2018

Rotary Schagen Tour de Soes

Vijfhonderd soesjes! Wat ooit begon als fietsclub voor stoere dames mondde uit in een jaarlijks terugkerend evenement. Fietsen door de omgev


Sport 18-05-2018

Sportief Schagen: van der Voort 10 Engelse Mijlen en verenigingenmarkt

Zondag 22 april organiseert atletiekvereniging TAS'82 in samenwerking met Team Sportservice Schagen en hoofdspons


Sport 13-04-2018

HCSC pakt punt, SRC wint, Kleine Sluis verliest

Er was wisselend succes, voor de regionale voetbalteams die op zaterdag in actie komen. Te beginnen in de derde klasse A, waar HCS


Sport 03-02-2018