Zakenvrouw met bijzondere drive

Datum: woensdag 21 maart 2018

Jeanet Heinen (48) heeft een goedlopende B&B in Anna Paulowna, is voorzitter van vereniging De Boerenkamer en heeft het platform LivelyLives opgericht. Daarnaast heeft ze vier kinderen tussen de 12 en 20 jaar, is haar man vaak in het buitenland voor zijn werk en is ze als gastspreker veel aanwezig bij diverse netwerkmeetings. Deze zakenvrouw houdt tien ballen tegelijk in de lucht, maar ze ervaart dat niet als lastig: “Zo lang ik mijn passie leef en mensen verbind krijg ik energie!”

Toch werd ze begin vorig jaar flink teruggefloten door een burn-out. “Achteraf is het niet zo gek. Ik werkte toen ook nog in loondienst bij een gezondheidsorganisatie als programmamanager. Al zo’n acht jaar probeerde ik vernieuwingen door te voeren in de zorg, maar liep daarbij continu tegen weerstand op. Uiteindelijk maakte dat mij ziek.” Tijdens de rustperiode die volgde, kon Jeanet alles op een rijtje zetten. Ze nam ontslag en focuste zich helemaal op het zakenvrouw zijn. “Daar kreeg ik weer energie van. Ik stelde me open en opeens kwamen er allemaal inspirerende mensen op mijn pad.”

LivelyLives maakt dromen werkelijkheid

Inmiddels heeft Jeanet haar onuitputtelijke drive weer hervonden en dendert ze door in het zakenleven. Naast het runnen van haar B&B heeft ze de ambitie om het door haar opgerichte vrouwenplatform LivelyLives uit te bouwen. “Twee jaar geleden is het idee ontstaan om andere vrouwen te inspireren en te motiveren om hun dromen werkelijkheid te maken. Dat ontwikkelde zich tot dit platform.”

Door de gesprekken die Jeanet met andere vrouwen voerde, kwam ze erachter dat tal van dames in Noord-Holland graag een eigen business willen starten, maar niet durven of niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. “Vaak zijn zij de sterke factor achter de man en zijn ze te bescheiden om hun eigen dromen te leven. LivelyLives geeft hiervoor handvatten en verbindt vrouwen met elkaar.” Op dit moment focust het platform zich op Noord-Holland, maar Jeanet is alweer tien stappen verder. “Over vijf jaar wil ik dat LivelyLives dé plek wordt waar vraag en aanbod voor en door vrouwen samenkomt. Dat gaat lukken, want ik heb veel ambitie en zit altijd vol ideeën. Gelukkig heb ik een goede personal assistent, Leonoor Kints, die al die hersenspinsels structureert. Want daar ligt niet mijn sterkste punt.”

Maar LivelyLives is meer! Door middel van een foundation, die aan het platform is gekoppeld, wil Jeanet met de  kracht van vrouwen ook iets voor de samenleving doen. “Dankzij donaties van bedrijven, aankopen via de LivelyLivesshop en het dienstenplein, donateursdagen, evenementen en gulle giften steunen wij de kleinere goede doelen en initiatieven in de buurt, die opgericht zijn door vrouwen. Het is fantastisch om die mee te kunnen laten liften op de groei van het platform!”

Hoe het allemaal begon

Jeanet is een zakenvrouw in hart en nieren, maar dit is niet altijd zonder slag of stoot gegaan. Haar drive om niet bij de pakken neer te zitten werd al vroeg geboren, nadat ze het slachtoffer werd van een vreselijk ongeluk. “Op mijn 17e werd ik aangereden door een dronken vrouw, met als gevolg dat ik moest vechten voor mijn leven en alles opnieuw moest leren. Maanden lag ik aan het ziekenhuisbed gekluisterd.”

Deze ellende wakkerde de doorzetter aan in Jeanet. Dit uitte zich in diverse diploma’s, die zij liggend op haar ziekenhuisbed behaalde. Tijdens haar intensieve revalidatieperiode die daarna volgde, gooide ze ook niet de handdoek in de ring. In plaats daarvan ging ze op krukken naar Amsterdam om daar het diploma directiesecretaresse bij Schoevers te halen. “Een jaar later was ik afgestudeerd en kon ik bij kwaliteitsbedrijven aan de slag, waardoor ik een goede CV kon opbouwen. Tussendoor werd ik nog steeds geopereerd, maar dat hield me niet tegen. Met een drain in mijn lijf ging ik gewoon naar mijn werk!”

De drang om negativiteit om te zetten in kracht, vertaalt Jeanet in een spreekwoordelijke ‘golden coin’. “Elke tegenslag die ik heb in mijn leven, zie ik als een golden coin: een munt die je kunt omkeren en ervoor kan zorgen dat je het beste eruit haalt.” Die mindset zorgde er uiteindelijk voor dat ze diverse goede functies bekleedde en zelfs het HEAO-diploma Marketing & Communicatie haalde, terwijl ze fulltime werkte.

Een plek om te verbinden

Jeanets professionele leven raakte door haar onuitputtelijke drive in een stroomversnelling. Maar in haar persoonlijke leven kreeg ze juist te maken met ontzettend veel tegenslag. Mijn beide ouders, zusje, beste vriend en andere naasten overleden achter elkaar. Dat was een ontzettend zware tijd, maar ook hier hielpen de golden coins me overeind. Ik besloot iets bijzonders met de erfenis van mijn gezin te doen: ons huis openstellen en mensen verbinden.”

Dit manifesteerde zich in De Flevohoeve – hotel, B&B en meetings. “Eigenlijk viel na die verschrikkelijk periode alles in 2008 op zijn plek. Al jaren waren mijn man en ik een boerderij in Anna Paulowna aan het verbouwen om deze überhaupt bewoonbaar te krijgen. Door de erfenis en een subsidieregeling voor accommodaties die iets kunnen betekenen voor het toerisme in Noord-Holland, konden we grote stappen maken.” Het stel rolde de hospitality in en voordat Jeanet het wist was ze gastvrouw. “Tijdens mijn eerste gastenontbijt raakte ik een beetje in paniek, want ‘waar was ik aan begonnen’.” Maar al gauw bleek de onderneemster ook hier aanleg voor te hebben en is De Flevohoeve nu een goedlopend bedrijf, waar ze vele bijzondere mensen mag ontvangen en kan verbinden. En alsof ze nog niet druk genoeg is, gaat Jeanet die ontmoetingen binnenkort in een boek bundelen.

Expertise delen

Deze zakenvrouw heeft het niet cadeau gekregen, dat is wel zeker. Maar met haar positieve blik, haar enthousiasme en haar doorzettingsvermogen is ze nu waar ze wil zijn. “Achter mij staat mijn man als sterke factor en ook mijn kinderen staan altijd achter me. Gelukkig maar, want ik heb nu de smaak van het ondernemen pas echt te pakken!

Mijn focus ligt op dit moment op LivelyLives, waarmee ik nog meer vrouwen wil verbinden.

Daarnaast hoop ik andere vrouwen, maar ook mannen, te blijven inspireren om te gaan doen waar ze over dromen. Ik ben door schade en schande rijker geworden en ook ik heb honderd keer gedacht: ‘ik stop ermee’. Maar juist op dat soort momenten, op die keerpunten van je leven, kun je grote stappen voorwaarts maken. En dat gun ik iedereen!”

www.livelylives.com

www.flevohoeve.nl

Nog meer Algemeen nieuws

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie


Algemeen 18-10-2019

Hoe dementievriendelijk zijn we eigenlijk?

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. E


Algemeen 18-10-2019