Lekker naar zee met Dorien en Niek

Datum: woensdag 18 april 2018

Dorien de Boer (34) begon zo’n zeven jaar geleden met het verhuren van een zomerhuisje aan de kust van Callantsoog. Toen nog ‘for fun’ voor een familielid. Anno 2018 heeft ze samen met haar echtgenoot Niek Hietberg (32) een goedlopend bedrijf in het verhuren van vakantiehuizen. Met zo’n 100 accommodaties en ruim 2000 families die elk jaar op bezoek komen in de Noordkop, kun je rustig zeggen dat ze een druk bestaan leiden.

Rond 2013 verhuurde ik al zo’n 30 vakantiehuizen. Dat was erg druk, als je bedenkt dat ik ook nog mijn eigen bedrijf in de landschapsarchitectuur, Studio Groenburg, ernaast leidde.” De onderneemster kwam voor een lastige keuze te staan, want wilde ze door als landschapsarchitect, waar ze voor had gestudeerd, of ging ze toch voor de professionalisering van de verhuur in vakantiehuizen?

Haar man gaf de doorslag. “Niek werkte toen voor een groot drinkwaterbedrijf, maar was toe aan iets anders. Hij gaf aan samen met mij de uitdaging aan te willen gaan in de vakantiehuizenwereld. Dit gaf mij meteen de ruimte om mijn beide passies te kunnen blijven uitoefenen. Ik ben dus naast bemiddelaar van vakantiehuizen ook landschapsarchitect.”

 

Samen werken en leven

Naast twee bedrijven heeft het stel ook twee jonge kinderen van 1 en 3 jaar. “Het scheelt dat we eigen baas zijn”, vertelt Dorien. “We kunnen de jongens in de toekomst zelf naar school brengen en als er tussendoor iets aan de hand is, kunnen we daar in overleg met elkaar tijd voor vrij maken.”

Het is duidelijk dat het stel zo’n 24/7 samen werkt en leeft. Dat gaat gelukkig heel goed: “We vullen elkaar prima aan en weten wat we aan elkaar hebben. De werkzaamheden zijn heel divers, waarbij we allebei onze eigen rol hebben in het klantcontact, de marketing, beheer van de vakantiehuizen, planning en administratie. Daarnaast hebben we twee leuke en goede kantoormedewerksters die ons bijstaan in allerlei werkzaamheden.”

In het hoogseizoen, tussen april en oktober, is het extra hard werken voor de ondernemers. Niek: “Op een wisseldag kan het voorkomen dat we vijftig vakantiehuizen binnen vijf uur tijd weer schoon en opgeleverd moeten hebben. We werken daarom samen met schoonmaakbedrijven en op wisseldagen schakelen we extra mankracht in. Dat moet wel, anders kom je gewoon nergens aan toe.”

De afgelopen drie jaar heeft het stel dat wel gemerkt. “We gaan dit jaar bijvoorbeeld weer eens op vakantie, daar hadden we gewoonweg geen tijd voor. Maar dat maakte ook niet veel uit, want het is je eigen bedrijf en je doet het allemaal voor jezelf”

 

Dicht bij het vuur

Het ondernemersstel is in het najaar 2014 naar Schagen verhuisd. Daarvoor woonden ze nog in Amsterdam, maar dat bleek niet zo handig. “Het bedrijf groeide zo hard, dat het niet echt te doen was om constant heen en weer te rijden. Eind 2013 kregen we de kans om op een mooie locatie in Callantsoog een kantoor te openen, zodat (potentiële) klanten een adres in de buurt hadden voor persoonlijk contact. En het kwam ook wel eens voor dat ik voor een storende TV vanuit Amsterdam even heen en weer naar de kust moest rijden. Dat gaat op een gegeven moment niet meer”, blikt Niek terug.

Vooral in de beginperiode namen Dorien en Niek alle opdrachten aan, zoals elk startend bedrijf begint. Inmiddels zijn ze een stuk selectiever in hun keuze betreffende het aanbod van vakantiehuizen. Dorien: “We nemen nu alleen nog accommodaties aan in het luxere segment in de regio Sint Maartenszee, Callantsoog en Groote Keeten.” Niek vult haar aan: “Het komt wel eens voor dat we een vakantiehuis verder van de kust verhuren, maar dan moet het wel een heel bijzondere accommodatie zijn!”

Het LekkerNaarZee-hotel

Het stel is inmiddels ook bezig met een nieuwe stap in hun bedrijf. Samen met de familie willen ze graag een fraai hotel met 60 kamers ontwikkelen welke ze willen gaan runnen in Groote Keeten. “Het sluit mooi aan op wat we nu doen en het is een mooie nieuwe uitdaging, waardoor Lekker Naar Zee verder kan groeien. We denken dat het hotel en de vakantiehuizen elkaar goed kunnen versterken. Het is toch mooi als we alle toeristen ‘lekker naar zee’ kunnen brengen! Dat is ons streven.”

Meer info: www.LekkerNaarZee.nl.

 

Nog meer Algemeen nieuws

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie


Algemeen 18-10-2019

Hoe dementievriendelijk zijn we eigenlijk?

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. E


Algemeen 18-10-2019