Koninklijke Onderscheiding voor de heer D. Harting

Datum: dinsdag 01 mei 2018

In Soesterberg is vanmorgen aan adjudant-onderofficier van de operationele dienst / nautische dienst D.(Dick)Harting uit Callantsoog een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
De uitreiking heeft plaatsgevonden in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. De minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer Harting persoonlijk de onderscheiding uitgereikt. De heer Harting is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden.

De heer Harting heeft zijn Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn bewonderensswaardige inzet vanaf 1987 voor de Defensie Duikgroep.

Zijn inzet voor het duiken toonde hij als onderofficier bij de Operationele/Nautische dienst van het commando Zeestrijdkrachten. Hij toonde dit ook als vrijwilliger bij de professionalisering van het duiken in de civiele maatschappij. In die hoedanigheid heeft de heer Harting meegewerkt aan het opzetten van het examen duikploegleider. Hij stelde toetsingsnormen op, die zijn verenigd in een werkbaar systeem met proeven.
Dankzij de heer Harting is de Defensie Duikschool hét opleidingsinstituut voor beroepsduikers in Nederland geworden.

Ook als vrijwilliger heeft de heer Harting zich ingezet voor het ministerie van Defensie. Sinds 2011 werkt hij daar bij het commando Zeestrijdkrachten mee aan verbeteringen. Met name in certificeringsprocessen voor onderofficieren. Met succes.

Nog meer Algemeen nieuws

Wieringermeer cultureel middelpunt tijdens Binnenroute

Een huzarenstukje, zo mag de eerste Binnenroute georganiseerd door Irene van Oers uit Wieringerwerf op zondag 19 mei genoemd worden. Om zo'n 500 geïn


Algemeen 20-05-2019

Zaterdag 1 juni: Rommelmarkt Flevo Middenmeer

Zet in uw agenda: Zaterdag 1 juni: Rommelmarkt Flevo Middenmeer Op Zaterdag 1 juni organiseert v.v.


Algemeen 16-05-2019

Paasvee 2019

Paasvee 2019. Het jaar na het jubileum. Qua interesse en bezoek op de ochtend was er van een post- jubileum dip absoluut geen sprake. De hoeveelheid i


Algemeen 10-04-2019

IK HOU VAN HEM. IK HOU NIET VAN HEM.

Autocorrectie. Wie met Word of Whatsapp werkt, kent die functie vast. Het programma verbetert typefouten automatisch. Klinkt handig als spelling niet


Algemeen 06-04-2019