Koninklijke Onderscheiding voor de heer D. Harting

Datum: dinsdag 01 mei 2018

In Soesterberg is vanmorgen aan adjudant-onderofficier van de operationele dienst / nautische dienst D.(Dick)Harting uit Callantsoog een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
De uitreiking heeft plaatsgevonden in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. De minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer Harting persoonlijk de onderscheiding uitgereikt. De heer Harting is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden.

De heer Harting heeft zijn Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn bewonderensswaardige inzet vanaf 1987 voor de Defensie Duikgroep.

Zijn inzet voor het duiken toonde hij als onderofficier bij de Operationele/Nautische dienst van het commando Zeestrijdkrachten. Hij toonde dit ook als vrijwilliger bij de professionalisering van het duiken in de civiele maatschappij. In die hoedanigheid heeft de heer Harting meegewerkt aan het opzetten van het examen duikploegleider. Hij stelde toetsingsnormen op, die zijn verenigd in een werkbaar systeem met proeven.
Dankzij de heer Harting is de Defensie Duikschool hét opleidingsinstituut voor beroepsduikers in Nederland geworden.

Ook als vrijwilliger heeft de heer Harting zich ingezet voor het ministerie van Defensie. Sinds 2011 werkt hij daar bij het commando Zeestrijdkrachten mee aan verbeteringen. Met name in certificeringsprocessen voor onderofficieren. Met succes.

Nog meer Algemeen nieuws

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie


Algemeen 18-10-2019

Hoe dementievriendelijk zijn we eigenlijk?

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. E


Algemeen 18-10-2019