Koninklijke Onderscheiding voor de heer D. Harting

Datum: dinsdag 01 mei 2018

In Soesterberg is vanmorgen aan adjudant-onderofficier van de operationele dienst / nautische dienst D.(Dick)Harting uit Callantsoog een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
De uitreiking heeft plaatsgevonden in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. De minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten heeft de heer Harting persoonlijk de onderscheiding uitgereikt. De heer Harting is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden.

De heer Harting heeft zijn Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn bewonderensswaardige inzet vanaf 1987 voor de Defensie Duikgroep.

Zijn inzet voor het duiken toonde hij als onderofficier bij de Operationele/Nautische dienst van het commando Zeestrijdkrachten. Hij toonde dit ook als vrijwilliger bij de professionalisering van het duiken in de civiele maatschappij. In die hoedanigheid heeft de heer Harting meegewerkt aan het opzetten van het examen duikploegleider. Hij stelde toetsingsnormen op, die zijn verenigd in een werkbaar systeem met proeven.
Dankzij de heer Harting is de Defensie Duikschool hét opleidingsinstituut voor beroepsduikers in Nederland geworden.

Ook als vrijwilliger heeft de heer Harting zich ingezet voor het ministerie van Defensie. Sinds 2011 werkt hij daar bij het commando Zeestrijdkrachten mee aan verbeteringen. Met name in certificeringsprocessen voor onderofficieren. Met succes.

Nog meer Algemeen nieuws

(foto)Shoppen in Wieringerwerf

De Meerkoetelaars waren weer scherp. Wars van hoofdstedelijk elitair geneuzel zijn de gewraakte Amderdamse letters opgedoken in onze eigen Wieringerme


Algemeen 11-12-2018

KERSTPUZZEL

Kerst. Een paar dagen vrij, quality time met familie en vrienden. “Goh, is het al zo laat, ik moet toch echt gaan”. Al een paar dagen naalden o


Algemeen 03-12-2018

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Algemeen 03-12-2018

Carnavalsvereniging Meerkoetelaars luidt Carnavalsseizoen ludiek in.

Middenmeer- Nietsvermoedende forenzen wrijven hun ogen uit als ze op de A7 tussen Middenmeer en Wieringerwerf met 130 kilometer per uur langsrazen.


Algemeen 23-11-2018