Goede Doelen-actie Clusius College brengt 2000 euro op

Datum: dinsdag 17 juli 2018

De traditionele Goede Doelen actie van het Clusius College Schagen bracht vorige week een kleine 2000 euro op. Het geld ging naar verschillende door de leerlingen uitgekozen goede doelen toe. Een project van klas 3.3 won na een spetterende presentatie in de kantine van de groenschool de eerste prijs.  

Gedurende een aantal weken moesten de leerlingen op een bedrijfsmatige manier geld bijeen brengen voor een goed doel. Via dit project werden de derdeklassers getraind in allerlei vaardigheden, zoals presenteren, plannen en samenwerken. Zaken die naast de typische schoolvakken (Nederlands, Duits etc. etc.) ook zeer belangrijk zijn voor een vervolgopleiding en het functioneren in de maatschappij.

En dus werden er tuintjes opgeknapt, wandel- en sponsorlopen georganiseerd, cup cakes bakken, ansichtkaarten gemaakt  en nog veel meer. Als het maar geld opbracht of mensen een gezellige tijd bezorgde. Er werden uiteenlopende goede doelen gekozen. Kika, SOS kinderdorpen, hongersnood in Afrika, War Child en Pink Ribbon waren wel favoriet.

Tijdens de eindpresentatie in de kantine van de school werd een groep leerlingen uit klas 3.3 (Amber, Anneke, Rosa, Sidney en Roberto) die zelf mooie kaarten hadden gemaakt, gekozen als eindwinnaar. Met hun actie wilden zij de stichting Pink Ribbon steunen. Zij hadden een prachtige PowerPoint van hun project gemaakt, die door de jury hoog werd gewaardeerd.  De groepsleden ontvingen van de ‘directeuren’ George Wognum en Jamal Salim een bioscoopbon.

Nog meer Algemeen nieuws

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie


Algemeen 18-10-2019

Hoe dementievriendelijk zijn we eigenlijk?

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. E


Algemeen 18-10-2019