Goede Doelen-actie Clusius College brengt 2000 euro op

Datum: dinsdag 17 juli 2018

De traditionele Goede Doelen actie van het Clusius College Schagen bracht vorige week een kleine 2000 euro op. Het geld ging naar verschillende door de leerlingen uitgekozen goede doelen toe. Een project van klas 3.3 won na een spetterende presentatie in de kantine van de groenschool de eerste prijs.  

Gedurende een aantal weken moesten de leerlingen op een bedrijfsmatige manier geld bijeen brengen voor een goed doel. Via dit project werden de derdeklassers getraind in allerlei vaardigheden, zoals presenteren, plannen en samenwerken. Zaken die naast de typische schoolvakken (Nederlands, Duits etc. etc.) ook zeer belangrijk zijn voor een vervolgopleiding en het functioneren in de maatschappij.

En dus werden er tuintjes opgeknapt, wandel- en sponsorlopen georganiseerd, cup cakes bakken, ansichtkaarten gemaakt  en nog veel meer. Als het maar geld opbracht of mensen een gezellige tijd bezorgde. Er werden uiteenlopende goede doelen gekozen. Kika, SOS kinderdorpen, hongersnood in Afrika, War Child en Pink Ribbon waren wel favoriet.

Tijdens de eindpresentatie in de kantine van de school werd een groep leerlingen uit klas 3.3 (Amber, Anneke, Rosa, Sidney en Roberto) die zelf mooie kaarten hadden gemaakt, gekozen als eindwinnaar. Met hun actie wilden zij de stichting Pink Ribbon steunen. Zij hadden een prachtige PowerPoint van hun project gemaakt, die door de jury hoog werd gewaardeerd.  De groepsleden ontvingen van de ‘directeuren’ George Wognum en Jamal Salim een bioscoopbon.

Nog meer Algemeen nieuws

(foto)Shoppen in Wieringerwerf

De Meerkoetelaars waren weer scherp. Wars van hoofdstedelijk elitair geneuzel zijn de gewraakte Amderdamse letters opgedoken in onze eigen Wieringerme


Algemeen 11-12-2018

KERSTPUZZEL

Kerst. Een paar dagen vrij, quality time met familie en vrienden. “Goh, is het al zo laat, ik moet toch echt gaan”. Al een paar dagen naalden o


Algemeen 03-12-2018

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Algemeen 03-12-2018

Carnavalsvereniging Meerkoetelaars luidt Carnavalsseizoen ludiek in.

Middenmeer- Nietsvermoedende forenzen wrijven hun ogen uit als ze op de A7 tussen Middenmeer en Wieringerwerf met 130 kilometer per uur langsrazen.


Algemeen 23-11-2018