Duurzaamheidspodium in Schagen op 10 oktober

Datum: dinsdag 02 oktober 2018

Ondernemers krijgen steeds vaker te maken met duurzaamheid. Daarin zijn kartrekkers en bedrijven die nog zoeken. Ondernemers kunnen elkaar inspireren en helpen en ook jonge mensen willen hun kennis inzetten. Dit zijn allemaal redenen voor gemeente Schagen om op woensdagmorgen 10 oktober het Duurzaamheidspodium te organiseren. Gratis. Voor ondernemers en studenten. In KinePolis CineMagnus. Wethouder Hans Heddes (duurzaamheid en infrastructuur) en gemeentelijk medewerker Kathy Boomstra leggen uit wat hier het doel van is.

Elkaar kansen geven

“We doen al veel op het duurzaamheidsvlak, maar het is niet altijd zichtbaar en dus onbekend bij anderen. Voorbeelden zijn dat de begroting mede gericht wordt op het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed, alle openbare verlichting worden vervangen door led, zonnepanelen op alle scholen en verenigingsgebouwen, duurzaamheidsleningen en subsidieregelingen voor inwoners en VVE’s en alle gemeentelijke auto’s zijn elektrisch”, zegt Boomstra.

Op het duurzaamheidspodium laten ondernemers zien wat zij al doen en kunnen doen betreffende duurzaamheid. “Daarmee kunnen we niet alleen elkaar inspireren, maar ook een versnelling realiseren”, zegt wethouder Heddes. “Want in duurzaamheid moeten we veel meer doen. Niet alleen omdat er wereldwijd afspraken zijn gemaakt en we steeds meer voelen dat we de aarde schade toebrengen, maar ook omdat we een mooier Schagen kunnen maken met elkaar.” Beiden wijzen er op dat het bij duurzame maatregelen echt niet altijd gaat om terugverdienen. “Er is al zoveel dat dicht bij huis kan. Er liggen veel kansen. Daarvan komen voorbeelden op het podium.”

Doe mee!

Ondernemers die wat willen leren, zijn van harte welkom. Vooral als zij ook iets komen brengen. “Je kunt ideeën oppikken van anderen. Je wordt er wijzer van. Tips geven en krijgen.” Op de dag zelf is er ook een Social Wall. Hierop worden real live vraag en aanbod samengebracht. Er worden matches gemaakt tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en studenten, die elkaar helpen om duurzamer te worden.

Uiteindelijk is de inbreng van het podium ook een basis voor het nieuwe beleid dat gemeente Schagen samen met de ondernemers en inwoners wil ontwikkelen.

De gemeente ziet alle ondernemers graag op 10 oktober. Meer informatie over het Duurzaamheidspodium vind je op www.schagen.nl/dzp, hier kun je je ook aanmelden.

Nog meer Algemeen nieuws

Wieringermeer cultureel middelpunt tijdens Binnenroute

Een huzarenstukje, zo mag de eerste Binnenroute georganiseerd door Irene van Oers uit Wieringerwerf op zondag 19 mei genoemd worden. Om zo'n 500 geïn


Algemeen 20-05-2019

Zaterdag 1 juni: Rommelmarkt Flevo Middenmeer

Zet in uw agenda: Zaterdag 1 juni: Rommelmarkt Flevo Middenmeer Op Zaterdag 1 juni organiseert v.v.


Algemeen 16-05-2019

Paasvee 2019

Paasvee 2019. Het jaar na het jubileum. Qua interesse en bezoek op de ochtend was er van een post- jubileum dip absoluut geen sprake. De hoeveelheid i


Algemeen 10-04-2019

IK HOU VAN HEM. IK HOU NIET VAN HEM.

Autocorrectie. Wie met Word of Whatsapp werkt, kent die functie vast. Het programma verbetert typefouten automatisch. Klinkt handig als spelling niet


Algemeen 06-04-2019