“Cybercrime-ontbijt” op 11 oktober bij SkagaVenture

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Bent u voorbereid op cybercriminaliteit? Bent u zich bewust van de risico’s?
Gemeente Schagen organiseert op vrijdag 11 oktober om 7:30 uur een gratis ontbijtsessie voor ondernemers bij SkagaVenture, Witte Paal 3k, 1742 NL te Schagen.
De heer Thomas Stols van het regionaal Platform criminaliteitsbeheersing Noord-Holland geeft een presentatie over de impact van cybercrime.

 
Ondernemers zijn van harte welkom bij dit voed- en leerzame ontbijt. Om informatie te krijgen over wat cybercrime is en hoe je hiertegen gewapend kunt zijn.

 
De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit ons (bedrijfs)leven. Helaas ook de negatieve kant van het wereldwijde web. Gijzelsoftware is, naast phishing, identiteitsfraude en oplichting, de meest voorkomende vorm van cybercrime waar ondernemers en inwoners mee te maken krijgen. De snelheid waarmee cybercrime zich ontwikkelt, is enorm. Het is een miljarden business voor de criminelen. De schade bij een cyberincident kan groot zijn. Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van een website, programma’s of data, maar ook omzetverlies en reputatieschade.

 
Burgemeester Marjan van Kampen: “Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Ook al denkt u : “dat overkomt mij niet’.
Het kan iedereen overkomen. Laat u daarom goed informeren.”

 
Voor de presentatie en het ontbijt moeten de ondernemers zich wel opgeven. Dit kan tot uiterlijk 8 oktober bij https://www.rpcnh.nl/activiteiten/ Meldt u zich wel op tijd aan, want vol is vol.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Ans Heijne, tel.: (0224) 210 631 / 06 23 22 66 18

Nog meer Algemeen nieuws

Van eenzaam naar één samen

Samen tegen eenzaamheid, aan wie denk jij? Misschien heb jij onze posters al gezien, de grote portretten met weinig tekst. Zij geven eenzaamheid een g


Algemeen 01-10-2019

Updates Van de voorzitter

De coalitievorming van de Provinciale Staten is, op het moment van schrijven, nog niet afgerond. Ik maak me daar wel een beetje zorgen over,


Algemeen 01-10-2019

Spuitgieten vraagt om uiterste nauwkeurigheid

Van kleine stukjes kunststof weer een halffabricaat of eindproduct maken. Daar houdt Kennemer Plastic Industrie B.V. (KPI) in Wieringerwerf zi


Algemeen 01-10-2019

Boer Ka


Algemeen 01-10-2019