Ahoj Muziekfestival cocktail van Tuitjenhorns muzikaal talent

Datum: zaterdag 27 oktober 2018

Zondag 4 november a.s. vindt in Tuitjenhorn de 12e editie van het populaire Ahoj Muziekfestival plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement kan jong en oud in Dorpshuis Ahoj terecht voor maar liefst 20 verschillende optredens van zowel beginnende als geoefende muzikanten. Ditmaal hebben o.a. Smartlappenkoor Kalverdijk, familieband Samboys, singer-songwriterduo Juliën en Jonne, akoestische coverband Thuis en de rockbands No names Harry en Blaze toegezegd het podium te zullen beklimmen. Doel van het muziekfeest is de regio te laten genieten van hun favoriete muziek en tegelijkertijd muzikaal talent uit Tuitjenhorn de gelegenheid te bieden kostbare podiumervaring op te doen.

Opening door Smartlappenkoor Kalverdijk

Het Ahoj Muziekfestival wordt dit jaar om 12:30 uur geopend door het Kalverdijker Smartlappenkoor. Deze graag geziene formatie bestaat uit 28 enthousiaste personen die maandelijks bij elkaar komen om gezellig te zingen. Zij worden begeleid door diverse vakkundige muzikanten op o.a. de banjo, accordeon en trekzak. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Rina Warnaar.

Unieke familie-optredens

Rode draad door de programmering van de muziekdag vormt een groot aantal unieke familie-optredens. Zo treedt in de voormiddag Samboys op, een groep rondom de Tuitjenhorner Sam Spaansen, die als gitarist zijn zoon en kleinkinderen naast hem verwelkomt op de bühne. Deze familieband speelt nummers van o.a. Eric Clapton en Creedence Clearwater Revival. Maar ook Niek en Daniëlle Hof zorgen als vader en dochter voor een unicum door voor het eerst samen op het podium te staan. Later op de dag kennen ook de bands Vrijbuiters, The Beanmachines & co en Band of Brothers dezelfde bloedlijn. Optredens die dan ook ongetwijfeld op grote publieke belangstelling kunnen rekenen.

Singer-songwriterduo met muzikale chemie

Liefhebbers van een gevoelige muzikale noot kunnen volop genieten van het singer-songwriterduo Juliën en Jonne. Juliën Kooij, muzikale duizendpoot uit Tuitjenhorn en inmiddels werkzaam voor BNNVARA, treedt na een pauze van 4 jaar weer op met soulmate Jonne van der Hoek. Beiden halen hun inspiratie uit de straten van Nashville en New Orleans en staan garant voor een fraai stukje muzikale chemie.

Knallende afsluiter: het allerlaatste optreden van rockband Blaze

De 12e editie van het Ahoj Muziekfestival wordt afgesloten met een ruig optreden van rockband Blaze. Deze Tuitjenhornse formatie heeft na jarenlang optreden in de regio – van cafe ’t Noord tot op Badpop – besloten om de instrumenten tot nader order in de hoek te zetten. Maar niet met stille trom. Tuitjenhorn zal nog eenmaal flink wakker geschud worden door scheurende rock and roll, racende solo’s en dampend gitaargeweld. Een ode aan alle fans, waaronder Ahoj-uitbater en mede-organisator Ron Verhoef.

Ahoj Muziekfestival Tuitjenhorn

Zondag 4 november 2018 in Dorpshuis Ahoj (Dorpsstraat 37 in Tuitjenhorn), aanvang 12:30 uur. Entree € 2,50 (onder 16 jaar gratis). Meer info: https://www.facebook.com/AhojFestivalTuitjenhorn/

Nog meer Algemeen nieuws

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie


Algemeen 18-10-2019

Hoe dementievriendelijk zijn we eigenlijk?

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. E


Algemeen 18-10-2019