Bestuurder van bestelwagen betrokken bij verkeersruzie

Datum: woensdag 22 november 2017

Op dinsdagavond, omstreeks 20.10 uur kreeg de politie melding dat de bestuurder van een bestelwagen betrokken was geweest bij een verkeersruzie.

De politie trof de bus op de Kamperfoeliestraat in Den Helder.

De bestuurder van de bus had even daarvoor op de Hortensiastraat een auto achtervolgd en wilde hier schijnbaar opzettelijk tegenaan rijden. Ook zou de verdachte mensen hebben bedreigd met een Stanleymes. In de auto trof de politie enkele messen aan. Deze werden in beslag genomen.

De bestuurder, een 33-jarige man uit Den Helder,  bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieraan weigerde hij echter mee te werken.

Weigeren van een ademanalyse wordt overigens aangemerkt als misdrijf. Toen de politie zijn rijbewijs in wilde nemen, bleek dat dit al was ingevorderd naar aanleiding van een eerdere controle op alcohol.

Nog meer 112 nieuws

Minister Hoekstra: let op phishing-aanvallen

Mensen moeten goed letten op phishing-aanvallen. Daarvoor waarschuwt minister van Financiën Wopke Hoekstra in gesprek met RTL Z.


112 05-02-2018

Personenauto in brand, politie denkt aan brandstichting

Regio Julianadorp - Op maandagmorgen bleek een personenauto in brand te staan op de Middelzand in Julianadorp. De politie houdt rekening met


112 01-01-2018

Verwaarloosde honden uit bestelbus gehaald

Naar aanleiding van meerdere meldingen over verwaarloosde honden die in een bestelbus zouden verblijven, is de dierenpolitie op zoek gegaan na


112 29-12-2017

Aantal alcoholvergiftigingen in regio neemt toe

In Noord-Holland Noord worden nog steeds veel jongeren met te veel alcohol, drugs of een combinatie hiervan in hun bloed door de ambulance naa


112 26-12-2017