Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Het nieuwe werken is zo passé

0
15 november

De gemeente Hollands Kroon gaat er prat op dat ze het nieuwe werken heeft ingevoerd: de ambtenaren bepalen hier zelf wanneer en waar ze werken. Al gaan ze brainstormen op het strand of eerst naar de sportschool, alleen het resultaat telt. Of ze nu nog menen dat dit het ei van Columbus was, daar ben ik niet zo zeker van na het opstappen van twee wethouders die onwetend zijn gehouden over het financiële verloop van de verbouwing van De Ontmoeting in Anna Paulowna.

Het nieuwe werken werd populair in Nederland toen er door de economische recessie bezuinigd moest worden. De huisvestingslasten drukken zwaar op de begroting. Door het invoeren van Flexwerken werden in de ogen van de werkgevers twee doelen bereikt: medewerkers willen liever meer thuiswerken en daardoor hebben we minder werkplekken nodig.

Voor werkenden is het nieuwe werken vaak ideaal, bijvoorbeeld om files te mijden of geen kinderopvang te hoeven regelen. Thuiswerken wordt steeds populairder, blijkt uit CBS-cijfers. Het aantal thuiswerkers in Nederland is sinds 2008 met 10 procent gestegen. Vooral vrouwen kiezen ervoor. In de zorg is thuiswerken meestal niet mogelijk, maar in de informatie- en communicatiesector, de financiële branche en landbouw komt thuiswerken vaak voor, blijkt uit onderzoek van TNO en CBS.

Er zijn bedrijven die terugkrabbelen. Wat ze zien is dat regelmatig thuiswerken de samenwerking beperkt. Ook creativiteit en snelle communicatie tussen werknemers komen onder druk te staan. Medewerkers die dagelijks op kantoor komen, zouden daarvan ook profijt hebben: hoe zichtbaarder, hoe meer kans ze hebben op nieuwe opdrachten of promotie. Bij IBM, zo vertelt de Volkskrant onlangs, komt de meerderheid van de medewerkers wel weer dagelijks naar kantoor, omdat nieuwe werkmethoden meer samenwerking vragen.

Het Flexwerken bestaat daaruit dat er aanzienlijk minder bureaus zijn dan dat er werknemers zijn. Paul Schulpen schreef in de Volkskrant: “Flexen is frustrerend omdat je veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar  een vrij bureau. Ik ken collega’s die vertrouwelijke gesprekken voeren in hun auto omdat dat op hun werkplek niet kan. Daarnaast haalt het Flexen iedere onderlinge band weg bij de medewerkers.” Jan van Raamsdonk in dezelfde krant: “Ik zag mensen werken in de koffiekamer. Er was geen rekening gehouden met  stagiairs en mensen met korte contracten. Bellen is hier niet doenlijk omdat dit tot verstoring leidt van andere medewerkers.”  

Het Flexwerken is op z’n retour, alhoewel veel werkgevers dit niet willen toegeven. Het ziekteverzuim neemt weer toe en de sociale cohesie binnen bedrijven verdampt. Wat rooms worden ze genoemd, waar iedereen tegelijk aan hetzelfde project werkt. Het heeft zoveel voordelen werken in één ruimte: medewerkers vragen makkelijk door, wijzen dingen aan, tekenen figuren in de lucht terwijl ze praten, zien elkaar lichaamstaal en horen spontaan waar de ander mee bezig is en wat zijn probleem is. Gevolg, flinke hogere productiviteit en een flink kortere doorlooptijd per project.

Voor de twaalf Nederlandse vestigingen van Honeywell is thuiswerken passé. De Amerikaanse woordvoerder van het technologiebedrijf laat de krant weten alleen een uitzondering te maken voor speciale situaties. Op kantoor kunnen medewerkers volgens Honeywell eerder ideeën uitwisselen en flexibeler omgaan met veranderingen op de markt. Zeg maar dag tegen het Flexwerken: het doet afbreuk aan de creativiteit en dus aan de productiviteit van de medewerkers.

Eugeen Hoekstra

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag